Варна и регионът се нареждат на второ място след София по

...
Варна и регионът се нареждат на второ място след София по
Коментари Харесай

Варна втора в страната по брутен вътрешен продукт на глава от населението

Варна и регионът се подреждат на второ място след София по БВП на глава от популацията. Това стана ясно през вчерашния ден на среща сред кмета на Варна Иван Портних с Рашид Абдула - основният изпълнителен шеф и ръководещ шеф на DP World - Англия за Европа и Азия. Присъстваха още Саид Султан Бин Сулайм – трети секретар в Посолството на Обединените арабски емирства в България, представители на Министерството на стопанската система и зам.-кметът Пейчо Пейчев.

По време на диалозите кметът Иван Портних показа плановете и провокациите, пред които е изправена Варна. Той срещна гостите с динамичността на общинския бюджет и потенциала на морската столица в сферата на образованието. Варна и регионът се подреждат на второ място след София по БВП на глава от популацията. Разчитаме на капацитета, който има градът, окуражени сме да превърнем Варна в дестинация за четири сезона, съобщи Иван Портних. Рашид Абдула уточни, че е доста впечатлен от тактиката на Варна за развиване на образованието, защото компанията им има мощен интерес в региона на фрагментите и тяхната професионална подготовка. 

След срещата в Община Варна делегацията бе на посещаване в Пристанище Варна, където бе направена презентация.  

DP World  ръководи голям брой свързани бизнеси – от морски и вътрешни терминали, морски услуги, логистика и спомагателни услуги до софтуерни решения за търговия. Компанията има портфолио от 78 опериращи морски и вътрешни терминали, подкрепени от над 50 свързани действия в 40 страни на 6 континента, със доста наличие както на бързоразвиващи се, по този начин и на зрели пазари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР